HTML

Biztos, hogy olvasni akarsz?

Friss topikok

  • Dertunde: @filippapa: Köszönöm :) Jobb így neki már. (2019.03.18. 14:51) Édesanyám, lehet utoljára...
  • Titokzatos510: Akkor elmondhatjuk, hogy minden jó, ha jó a vége. :) Legyél még sokáig ilyen boldog. :) (2019.01.17. 06:25) Illatszertár
  • Titokzatos510: Ezek a receptek is jól hangzanak, és a fánkok is szépek lettek. Ügyes vagy. :) (2019.01.14. 06:08) Ha valami egyszer beindul...
  • Titokzatos510: Köszi. :):) (2019.01.14. 06:08) Csirkecombok
  • Dertunde: No igen, de van egy másik versike is: " a barátság egy aranyfonál, mely, ha egyszer elszakad, össz... (2018.12.26. 06:08) Karácsony

Címkék

Hajnali gondolatok

2018.08.13. 03:04 Dertunde

Felébredtem.

Volt idő, amikor kétségbeesve magányosan últem itt a gép előtt így hajnalban. Talán  órát is képtelen voltam átaludni egyben.. Ez akkoriban volt, mikor darabokra hullott a kereknek hitt életem.

Aztán volt, hogy boldogan üldögéltem a gépem előtt. Fülig szerelmes voltam. Vártam néhány sort, és persze írtam. Hol sokat, hol kevesebbet. Akkoriban kezdtem blogot vezetni. 

Szép idők voltak. Szívesen emlékszem vissza rájuk.

Aztán sokáig nem írtam. Kínlódtam, ha felébredtem, erőltettem az alvást. De lássuk be sokszor fel sem ébredtem. Olyan sokat dolgoztam, annyi minden történt, olyan soká feküdtem le, hogy fel se ébredtem. Érdekes, hogy ez az időszak kevésbé kedves nekem.

Mostanában ritkán ébredek hajnalban. 

Hallom a hajnal furcsa hangjait. Csönd van. Égnek az utcán a villanyok, az egyik épp bevilágít kicsit. Egészen mások a fények, zajok, mint a házban voltak. Itt nyoma sincs kakasnak.Bár ki tudja, lehet még aludna ő is.

Attila kedves arcára gondolok.

Baby néni a 95 évesek önzésével kizsigereli szerencsétlent. Ha látom, arra gondolok, milyen jó, hogy az én anyám még nem ilyen. Szeretné magával húzni a fiát. 

Attila pedig hősiesen erőlködik, hogy mindent megadjon neki. 

Próbálok segíteni, amit csak ritkán hagy. Pedig főleg önzésből teszem, védem magunkat. Időt, energiát szeretnék nyerni kettőnknek.

Amikor vele alszom, megszűnik minden körülöttem, Mély, pihentető az álmom. Jóval később ébredek, mint itthon teszem.

Azt mondja, már nem horkolok. Azt hiszem lehet benne igazság, mert Zsófi is mondta, hogy átjött megnézni élek e, olyan csöndben voltam. De az is lehet, hogy már rég megszokta a szuszogásomat. 

Ő sem horkol. Csak nagyon ritkán. Igazán nem zavar. Olyankor nyugtázom, hogy ott van mellettem, és alszom tovább.

Szóval békesség van a lelkemben. Egyszer valaki kért, akkor is írjak, ha boldog leszek. Hát most épp az vagyok. Törékeny, talán csak néhány órára szóló, védeni való dolog ez. 

Mégis jó, megnyugtató.

Visszafekszem, mert még akár alhatok is. Az óra majd ébreszt. az utolsó száraz tornára megyek, igyekeznem kell.

Végre hűvös szellő fúj. Jól fog esni a takaró melege.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dertunde.blog.hu/api/trackback/id/tr5814177437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titokzatos510 2018.08.13. 06:30:40

A nem horkolásnak köze lehet ám a jelentős súlyvesztésedhez is.:):) Már nem nyomja a mellkasod a súly így könnyebben lélegzel is. Nagyon szépen írsz Attiláról, örülök, hogy megtaláltad mellette a lelki békéd.:) A hajnali pasi meg sem érdemelt, de ezt már kitárgyaltuk :):)

Dertunde 2018.08.13. 16:57:08

Köszönöm :)
A szerelem és az érdem nem mindig jár együtt.
Másrészt a szerelem lényege nincs mindig összefüggésben a kölcsönösséggel. Igen, most jó, hogy közelít ;)
süti beállítások módosítása