Ma fánkot fogok sütni, ó csak gyorsat, egyszerűt. No és sül a sütim, ha netán nem sikerülne a fánk. Isteni illata van, ide érzem.
Az csak sima kakaós kevert, meggyel megszórva, csak épp rizslisztből.
A recept (szerintem elronthatatlan) :
5 dkg (nagyobb diónyi) zsír (ezzel a legfinomabb, de lehetne margarin is) 2 evőkanál kakaó, 1 vaníliás cukor, 20 dkg cukor (anya nem szereti xilittel, nekem meg mindkettőtől megy a hasam, hát mindegy) 1 tojás.
Ezt összekeverem.
25 dkg lisztet összekeverek 1 sütőporral, készítek 2,5 dl tejet, és felváltva beledolgozom a tésztába. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. Most épp meggyel szórtam meg, de ez volt a diótorta alapja is.
Ha jó a kakaó, akkor isteni lehet.
Kb 20-25 perc múlva tűpróbával ellenőrzöm, és ha már nem ragad a fogpiszkáló, akkor kész.
A fánk egyszerűbb.
30 dkg liszt, 1 sütőpor,
2 tojás, 2 natúr joghurt, csipet só, vaníliás cukor, No ezt édesítőszerrel készítettem.
Összekeverem őket, és félreteszem állni.
Hamarosan kanállal forró olajba szaggatom. régen megfordultak maguktól, és sokszor igazi szalagosak lettek, hátha ma is ;)
No ma azért nem lettek túl szépek, de nekem nagyon jól esett :)