HTML

Biztos, hogy olvasni akarsz?

Friss topikok

  • Dertunde: @filippapa: Köszönöm :) Jobb így neki már. (2019.03.18. 14:51) Édesanyám, lehet utoljára...
  • Titokzatos510: Akkor elmondhatjuk, hogy minden jó, ha jó a vége. :) Legyél még sokáig ilyen boldog. :) (2019.01.17. 06:25) Illatszertár
  • Titokzatos510: Ezek a receptek is jól hangzanak, és a fánkok is szépek lettek. Ügyes vagy. :) (2019.01.14. 06:08) Ha valami egyszer beindul...
  • Titokzatos510: Köszi. :):) (2019.01.14. 06:08) Csirkecombok
  • Dertunde: No igen, de van egy másik versike is: " a barátság egy aranyfonál, mely, ha egyszer elszakad, össz... (2018.12.26. 06:08) Karácsony

Címkék

Máglyarakás

2012.02.11. 13:43 Dertunde

Isteni lett. Nem nagy dolog. Máskor is fogok csinálni.

Tegnap ez volt az ebéd, kevés is volt, túl édes, Hát elhatároztam kipróbálom. Mindt mindig utána olvastam, kerestem a recepteket.

Tegnap vettem hozzá finom kiflit is, de az bizony olyan finom volt, hogy mára csak a híre maradt. Még vacsoráztam is (lehet ettől voltak a rémálmok)

Hát bevásárlással kezdtem. Nagyon szép almát sikerült vennem. Állítólag magyar, és gyönyörű frissen maradt el, gusztusosan volt csomagolva is. Anya így előszedte az itthoni maradékot, mondván az finomabb.Elvileg nem szeretem az almát, de időnként nagyon is jóízzűen megeszem.

Szóval kicsit savanykás almát tettem bele. Barackdzsemet. Lehet a nyáron fogok csinálni, mert hiszek benne, hogy azt én tudom a világon a legjobban. No és évek óta nem csináltam. Már csak az emlékeimben él, mikor hihetetlen mennyiségű gyümölcsöt főztem be. Sajnos a kamrám nem az igazi, könnyen megromlanak benne a dolgok, a létszám is csökkent, hát leszoktam a befőzésről. Nem is akarok visszaszokni, csak a baracklekvár, meg talán a cseresznyebefőtt, amit izgalmas lehetne. Meg egy kis lecsó. Az nagyon hiányzik. Nem szeretem az üvegeset, mert nagyon paradicsomos. De hát amennyi lecsó nekünk anyával kell, azt bármikor megcsinálhatom nyers paprikából, paradicsomból.

Megdaráltam a diót is. A mazsolát kifelejtettem. Nem is hiányzott.

Mostanában olvastam, hogy igazi kemény habot csak nagyon friss tojásból lehet verni. Lehet benne valami.

No és újabban a sárgáját is szinte habosra szoktam keverni, akkor valahogy sokkal jobb. Ezt a nagymamámtól tanultam, akkoriban még kézzel kellett kikeverni, és emlékszem már nagyon untam, de ő mindig észrevette az el nem olvadt cukorszemeket, és nem engedett belőle. Látszik, hogy öregszem, a régi dolgok egyre élénkebben élnek, és mostanában betartom, amit akkor nagymamam mondott. Jó ma könnyű, hiszen az elektromos habverő pillanatokon belül megoldja.

Szóval legközelebb egy kicsit tovább fogom sütni, akkor lehet még finomabb lesz. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dertunde.blog.hu/api/trackback/id/tr866014573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása